Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ: Να συμπεριληφθούν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στην ανακεφαλαιοποίηση
Κάλεσμα προς τους φορείς του νησιού για να στηρίξουν την Τράπεζα Δωδεκανήσου στον αγώνα για να ενταχθεί στη λίστα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα ενισχυθούν με πόρους από την ανακεφαλαιοποίηση απηύθυνε χθες σε συνέντευξη τύπου το μέλος του προεδρείου της ΟΤΟΕ κ. Σωτήρης Σαξώνης.
Ο κ. Σαξώνης συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββα Χατζησάββα και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη συναντήθηκε χθες με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο, το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ. Γιάννη Πάππου.
Στη συνάντηση με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος, που επιτελεί το πιστωτικό μας ίδρυμα στην τοπική οικονομία και την κοινωνία γενικότερα, μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και για τον τραπεζικό κλάδο.
«Η ΟΤΟΕ στηρίζει το συνεταιριστικό κίνημα στον τραπεζικό χώρο» τόνισε ο κ. Σαξώνης, επισημαίνοντας πως άποψη και πρόταση της Ομοσπονδίας είναι να συμπεριληφθούν και οι συνεταιριστικές τράπεζες στη διαδικασία της ανακεφαλοποίησης, αναγνωρίζοντας τον ειδικό σκοπό και τη σημασία της παρέμβασής τους στην τοπική ανάπτυξη.
Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη για διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, συνεκτιμώντας όλες οι πλευρές τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, και προς την κατεύθυνση αυτή ζητήθηκε από την ΟΤΟΕ η στήριξη της Περιφέρειας.
«Πραγματοποιήσαμε μια σειρά συναντήσεων με τους φορείς του νησιού για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των τραπεζών, σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση. Ειδικά η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου που δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στην περιοχή και είναι τράπεζα ειδικού σκοπού. Γνωρίζουν οι πολίτες τη βοήθεια που προσφέρει σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της κοινωνίας. Η τρόικα είχε αποφασίσει, ώστε να μετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση μόνο τέσσερις-πέντε τράπεζες. Οι υπόλοιπες να συνεχίσουν με δικές τους δυνάμεις ή να συγχωνευθούν με άλλες, να μπουν δηλαδή κάτω από την ομπρέλα των συστημικών τραπεζών», δήλωσε ο κ. Σαξώνης και πρόσθεσε πως η στόχευση της ΟΤΟΕ είναι να ανοίξει ο κύκλος των τραπεζών ώστε να μην αποκλειστεί καμία από την ανακεφαλαιοποίηση.
«Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να βοηθήσουν οι φορείς. Είναι η ώρα που μοιράζονται τα χρήματα. Θα είναι έγκλημα για τις συνεταιριστικές τράπεζες να αποκλειστούν. Πρέπει να κάνουμε όσο πιο σαφές γίνεται την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού. Να ενεργοποιηθεί όλη η κοινωνία για να μπορούμε να κάνουμε τις συμμαχίες μας», δήλωσε ο κ. Σαξώνης.
«Πρέπει να αναδείξουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των συνεταιριστικών τραπεζών. Πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν στον τραπεζικό χάρτη. Η Συνεταιριστική Τράπεζα είναι ειδικού σκοπού. Αν έχει τη στήριξη των φορέων μπορεί να προχωρήσει χωρίς σκοτούρες», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου